Sunday

PERBAGAI CARA PERNIAGAAN DALAM MARY KAYHari ni haneem nak share something dalam bisness Mary Kay. Nak tahu apa? Sebenarnya berbagai2 cara kita boleh memperkenalkan produk Mary Kay kepada setiap wanita di luar sana. Kepada sesiapa yang berminat menjadi seorg BC, terlalu byk alasan dan keluhan dari mereka. Alasan mereka susah nak jumpa customer, takda kawan yang nak dikenalkan atau tatau camna nak approch orang. Dalam Mary Kay ni semua cara kita boleh lakukan dengan syarat kita mengikut Golden Rules yang telah diberikan dalam Mary Kay, cthnya kita tidak boleh mencuri customer BC lain dan tidak memberi diskaun sehingga menjejaskan periuk nasi BC lain.Dalam website http://marykay.com/ terdapat 4 cara yang kita boleh untuk kita memperkayakan wanita di luar sana.


Pertama memperkenalkan Mary Kay secara Online. Memang tidak di nafikan perkembangan internet adalah secara meluas masa kini. Bukan seperti 10tahun dahulu di mana internet adalah suatu yang asing bagi kita semua, tapi sekarang di mana2 semua benda boleh dilakukan secara online. Internet boleh di akses di mana2, Hand Phone, Mac D, Coffea Bean malahan kedai mamak pun berlambak2 menyediakan WIFI. Jadi kenapa kita takut untuk menggunakannya. Janji kita mengikut syarat2 yang disediakan oleh Mary Kay.Kedua kita berhubung dgn customer secara mobile. Betapa canggihnya komunikasi berbanding 10tahun dahulu dimana hand phone pun hanya orang2 yg berkerja atau yang berada sahaja menggunakannya. Sekarang pelajar even orang gaji pun ada HP. Jadi kita boleh membuat call kepada orang yg kita rasa kita boleh mengenalkan produk Mary Kay ini.


Ketiga sudah semestinya kita berjumpa atau membuat temujanji dengan bakal customer. Di sini kita boleh bersemuka, membuat skin care secara percuma dan boleh mencadangkan produk yang bersesuaian dan memberi segala tips penjagaan kulit. Hubungan antara kita dengan customer juga akan lebih istimewa.

Dan keempat, kita boleh membuat perjumpaan beramai2, kita adakan party cthnya make up class atau parti untuk memperkenalkan sesuatu produk baru.

Hmm so senang tak nak jual Mary Kay ni.....senang kan. Jadi janganlah kita risau, selagi kita tidak menipu pelanggan dan tidak melanggar syarat2 yang Mary Kay berikan, kita jadilah seorg BC yang bijak, kreatif dan jujur ok.Source : - http://www.marykay.com/locator.aspx