Sunday

SOLEKAN RINGKAS KE PEJABAT



Adakah anda malas nak bersolek atau anda tatau camna caranya nak bersolek secara ringkas terutamanya wanita yang berkerja. Sudah tentu pagi tu memang masa amat terhad, mana nak siapkan anak ke sekolah, mana nak siapkan anak2 yg ke nursery kan. So kat sini haneem nak bagi tips solekan seringkas yang boleh ok.

Peralatan asas yang anda perlu ada untuk mendapatkan erti kata bermekap ialah :-

i) Bedak Asas/Foundation
ii) Bedak Compact/Loose/Tabur
iii) Eye Colour
iv) Pencil liner/Liquid eye colour/Mascara
v) Blusher/Cheek colour
vi) Lipstik/Lip Gloss

Memula kita kena pastikan muka kita bersih dari air, peluh, make up atau pun minyak. Maknanya setiap kali nak bersolek kita kenalah cuci muka dengan cleanser. Jangan lupa freshner, moist dan segala extended care Mary Kay yang ada.

Kemudian sapukan foundation yang sesuai ke wajah. Titik-titikan di muka, dahi, hidung dan dagu. Kemudian sapu secara rata ke seluruh muka.

Loose powder atau mineral powder dipakai setelah memakai foundation. Loose/mineral powder ini mampu menyerap minyak dan menutup pori-pori pada wajah anda. Pastikan anda tidak menyapunya terlalu tebal. Gunakanlah berus yang sesuai. Bedak loose/mineral membuatkan wajah anda nampak lebih segar dan rata. Kemudian anda boleh menyapukan sedikit press powder. Kelebihan press powder ini ialah ia dapat menutupi segala lingkaran hitam dan muka nampak neutral.

Kemudian sapukan sedikit cheek colour/blusher dimana ia mempunyai berbagai warna pilihan yang menarik.

Sapukan eye colour yang berunsurkan powder, pilihlah warna yang berunsurkan semulajadi atau warna yang sesuai dengan pakaian yang hendak digayakan. Gunakan liquid eye liner, pencil liner, kemaskan kening menggunakan Brow Definer pencil dan akhir sekali maskara.

Akhir barulah anda gunakan lipstik. Pilihlah lipstik yang sesuai dengan warna kulit dan warna pakaian yang hendak digayakan. Jangan lupa lekapkan dengan tisu untuk menampakkan kesan semula jadi. Kemudian calitkan sedikit lip gloss. Hanya sapukan di tengah2 bibir, tidak perlu disapukan ke semua bibir anda.

Akhir sekali gunakanlah deodrant dan perfume pilihan agar anda berbau harum sepanjang hari. Ini akan menambahkan keyakinan anda sepanjang masa.

Harus diingat, jangan anda bermakeup di dalam bilik yang gelap dan lampu yang malap. Ini akan merosakan make up anda, mana tau eye liner tebal sebelah, foundation tidak rata atau pun blusher merah sebelah hehehehe. Selamat mencuba ye. Anda akan kelihatan segar, manis sepanjang masa.

PERBAGAI CARA PERNIAGAAN DALAM MARY KAY



Hari ni haneem nak share something dalam bisness Mary Kay. Nak tahu apa? Sebenarnya berbagai2 cara kita boleh memperkenalkan produk Mary Kay kepada setiap wanita di luar sana. Kepada sesiapa yang berminat menjadi seorg BC, terlalu byk alasan dan keluhan dari mereka. Alasan mereka susah nak jumpa customer, takda kawan yang nak dikenalkan atau tatau camna nak approch orang. Dalam Mary Kay ni semua cara kita boleh lakukan dengan syarat kita mengikut Golden Rules yang telah diberikan dalam Mary Kay, cthnya kita tidak boleh mencuri customer BC lain dan tidak memberi diskaun sehingga menjejaskan periuk nasi BC lain.



Dalam website http://marykay.com/ terdapat 4 cara yang kita boleh untuk kita memperkayakan wanita di luar sana.


Pertama memperkenalkan Mary Kay secara Online. Memang tidak di nafikan perkembangan internet adalah secara meluas masa kini. Bukan seperti 10tahun dahulu di mana internet adalah suatu yang asing bagi kita semua, tapi sekarang di mana2 semua benda boleh dilakukan secara online. Internet boleh di akses di mana2, Hand Phone, Mac D, Coffea Bean malahan kedai mamak pun berlambak2 menyediakan WIFI. Jadi kenapa kita takut untuk menggunakannya. Janji kita mengikut syarat2 yang disediakan oleh Mary Kay.



Kedua kita berhubung dgn customer secara mobile. Betapa canggihnya komunikasi berbanding 10tahun dahulu dimana hand phone pun hanya orang2 yg berkerja atau yang berada sahaja menggunakannya. Sekarang pelajar even orang gaji pun ada HP. Jadi kita boleh membuat call kepada orang yg kita rasa kita boleh mengenalkan produk Mary Kay ini.


Ketiga sudah semestinya kita berjumpa atau membuat temujanji dengan bakal customer. Di sini kita boleh bersemuka, membuat skin care secara percuma dan boleh mencadangkan produk yang bersesuaian dan memberi segala tips penjagaan kulit. Hubungan antara kita dengan customer juga akan lebih istimewa.

Dan keempat, kita boleh membuat perjumpaan beramai2, kita adakan party cthnya make up class atau parti untuk memperkenalkan sesuatu produk baru.

Hmm so senang tak nak jual Mary Kay ni.....senang kan. Jadi janganlah kita risau, selagi kita tidak menipu pelanggan dan tidak melanggar syarat2 yang Mary Kay berikan, kita jadilah seorg BC yang bijak, kreatif dan jujur ok.



Source : - http://www.marykay.com/locator.aspx


PRODUK KECANTIKAN KULIT


Produk ini terdiri dari 7 jenis set asas pencucian yang boleh di pilih oleh para pengguna. Dengan harga yang sangat berpatutan berbanding product yang lain, anda semua juga mampu memilikinya. Bukan hanya ia di uji secara klinikal di makmal di US, malah ia amat diyakini pada produknya sehingga semua produknya disokong oleh jaminan kepuasan 100% . Yang paling tip top tentang produk ini ialah ia mempunyai jaminan MONEY-BACK-GUARANTEE bagi pelanggan yang tidak berpuashati, in membuktikan betapa produk ini adalah satu produk yang sangat berkualiti tinggi.


1) Set Botanical Untuk Kulit Kering F1
2) Set Botanical Untuk Kulit Normal F2
3) Set Botanical Untuk Kulit Berminyak F3



4) Set Timewise Untuk Kulit Normal/Kering



Wednesday

BOTANICAL SET




BUTIRAN PRODUK

Pencuci 3-dalam-1: Mencuci, mengelupas dan menyegarkan dalam satu langkah dengan berkesan. Menanggalkan solekan dan kekotoran tanpa menghilangkan elemen penting kulit. Meninggalkan kulit berasa bersih dan lembut. Formula tidak kering memberikan penampilan kulit yang sihat.

Masker: Menanggalkan kekotoran dengan lembut kerana ia mencergaskan kulit; mudah ditanggalkan dengan menggunakan air. Membersih dengan terperinci sebab ia mengelupas secara lembut. Mengekalkan keserian kulit. Menyesuaikan diri dengan keperluan kulit anda dan meninggalkan ia kelihatan sihat dan berseri.

Penyegar: Formula tak mengering ini menanggalkan sisa kekotoran dari kulit dengan lembut. Menambahbaikan tekstur kulit, meninggalkan kemasan matte lembut. Penampilan kulit yang lebih sihat. Kulit berasa disegarkan dan disediakan untuk langkah pelembapan.

Penghidrat: Meresap cepat dan memberi penyeimbangan kulit. Meninggalkan kulit berasa terhidrat. Penampilan kulit lebih sihat dan berasa sihat dan segar. Tidak berasa berminyak. 

TIMEWISE SET

Set Miracle (untuk kulit normal dan kering atau untuk kulit berminyak) adalah koleksi premium barangan anti-penuaan yang saling bekerjasama.

Set ini menggunakan sains penjagaan kulit terkini yang dapat memberi and kulit yang kelihatan muda, tidak banyak garis-garis halus dan kedutan, lebih tegang dan warna kulit yang sekata.


Kini dengan Timewise Day Solution lengkap dengan Pelindung Matahari SPF 25* (krim siang) dan TimeWise Night Solution (krim malam). Ia termasuklah:-

TimeWise® 3in 1 Cleanser 127g RM105
Ianya adalah satu produk yang melakukan tiga kerja untuk membersih, mengelupas dan menyegarkan kulit anda dalam satu langkah mudah. Didapati di dalam dua formula iaitu untuk kulit Normal hingga Kering atau Kombinasi hingga Berminyak.

TimeWise® Age Fighting Moisturizer 100ml RM115
Melembap dan melembutkan kulit anda dengan TimeWise Age-Fighting Moisturiser. Ia membekalkan penghidratan 10 jam denan kompleks berpaten yang membawakan hasil yang ketara. Pilihan formula dari kulit Normal hingga Kering atau Kombinasi hingga Berminyak.

TimeWise® Day Solution SPF25 29ml RM150
TimeWise Day Solution Sunscreen SPF 25 menghalang ancaman sinar UVA/UVB untuk membantu mencegah garis-garis halus dan pewarnaan tidak sekata sebelum ia berlaku. Peptida yang menenangkan juga membantu melegakan garis-garis ekspresi.

TimeWise® Night Solution 29ml RM150
TimeWise Night Solution memberikan sistem pembekalan mikro kapsul Nutribeads yang mengandungi vitamin dan antioksidan bergabung dengan peptida penguat kolagen untuk membantu memudarkan garis-garis dalam dan kedutan

Set Miracle (untuk kulit normal dan kering) adalah koleksi premium barangan anti-penuaan yang saling bekerjasama. Set ini adalah koleksi premium produk penentang usia yang bertindak bersama untuk membawakan hasil yang cantik dan berupaya meremajakan kulit anda. Ia adalah produk anti penuaan yang luar biasa dari Mary Kay. Ia menjadikan kulit lebih muda. Set ini direka khas utk membantu menghapuskan tanda penuan dan menampilkan kulit yang lebih berseri . Pembersih boleh tahan sehingga 5-6 bulan, pelembab 8-12 bulan dan Day and Night Solution 4 bulan mengikut jumlah yg di ambil.

MELACEP SET

HAPUSKAN kekusaman, MILIKI wajah ceria berseri dengan penggunaan produk MelaCEP.

MelaCEP telah dirumus khas untuk kulit orang Asia bagi membantu menghasilkan kulit yang lebih cerah, ceria, jernih, mengurangkan pigmentation, dan menjadikan kulit anda lebih berseri-seri.

Antara Set MelaCEP ialah :

1) FOAMING CLEANSER RM120 - Dalam bentuk krim, ia dapat membersihkan muka dari segala kekotoran dan minyak berlebihan secara lembut.

2) FRESHENER/PENYEGAR RM120- Penting selepas menggunakan foaming cleanser. Penyegar lembut ini dapat menanggalkan sisa kotoran, menjadikan kulit berasa segar dan halus.

3) MASK RM160 – masker kaya dengan lembapan ini menjadikan kulit anda kelihatan lebih cerah dan berasa lebih lembut dan licin. Ia juga menjadikan kulit anda nampak bercahaya.

4) DAY MOISTURIZER WITH SPF 15 RM170 - Mengandungi UV yang dapat melindungi kulit kita dari sinaran matahari.

5) NIGHT CREAM RM170 -Belai dan manjakan kulit anda dengan krim mewah ini ketika anda tidur. Anda pasti akan puashati dengan keputusannya.

6) DARK SPOT SERUM RM170– Pembungkusan dengan bebuli penggelek memudahkan serum jernih ini disapu terus pada bintik hitam bagi mengurangkan keketaraannya dalam jangka panjang. Formula yang dapat memudarkan pigmentation dengan pemakaian berterusan.

7) ESSENCE RM230 - Serum yg cepat menyerap ini penting dalam membantu mendapatkan kulit yang jernih dan cerah.